Simonyi Zsigmond Helyesírási verseny

A Magyar Nyelvtudományi Társaság idén XXI. alkalommal hirdette meg a Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei Helyesírási Versenyt a felső tagozatos diákok számára. Iskolánkból 45-en jelentkeztek az első fordulóra, amelyet november 22-én rendeztük meg, a legtöbben az 5. és a 6. évfolyamról jelentkeztek.

A verseny hagyományosan két részből áll, először egy igen hosszú tollbamondásra kerül sor, majd egy 60 pontos feladatlap következik, amit a dákoknak 35 perc alatt kell kitölteniük. Idén a szervezők próbálták felkelteni a diákok figyelmét: a tollbamondás szövegét a sulinet természettudományos oldaláról válogatták, így lehetett szó a hulladékok kezeléséről és az évszakok változásáról. A tesztlapot a változatos feladatok jellemezték, nem egy diákunk szúrta ki Vasember nevét, ami egy kicsit oldotta a feszültséget.

Következzenek a helyezések:

 5. évfolyam: I. Kun Marcell 5.z/b, II. Molnár István László 5.b , III. Turai Boglárka 5.z/b

 6. évfolyam: I. Lantos Zsófia 6.z, II. Molnár Levente 6.a, Tóth Kristóf Péter 6.b

 7. évfolyam: Bácskai Csenge 7.z, Vígh Alexa 7.b , Móri Petra 7.z

 8. évfolyam: I. Baráth Fanni Flóra 8.z, II. Svanyova Letícia 8.c, III. Nagy Csenge 8.z

A legjobb eredményt idén is Lantos Zsófia 6.z osztályos tanuló érte el, őt 90%-os eredményével a megyei forduló versenyzői közé terjesztettük fel. Felkészítő tanára: Fenyvesiné Ladányi Brigitta

Köszönjük a tankerületnek, hogy a versenyzők idén oklevélben és ajándékban is részesülhettek.

Köszönöm kollégáimnak, Fenyvesiné Ladányi Brigittának, Vargáné Fazekas Évának és Jódy Adriannának a segítséget és a gyors javítást!

Ortutay Gizella

Feltöltve: