Költészet napja az ÁFÁI-ban

Április 12-én került sor a 2023/2024-es tanévben a felső tagozatos szavalóversenyre, amely József Attila születésnapjának tiszteletére szervezzük, többnyire április 11-én. Azoban idén nem mindennapi esemény miatt halasztottuk a verseny1 április 12-re: iskolánk tanulója bejutott VII. Baranyi Ferenc Szavalóverseny döntőjébe. Április 11-én Pilisen a Csernai Pál Művelődési Házban került megrendezésre a  szavalóverseny, melyre az ország egész területéről érkeztek versenyzők. Iskolánból Ragány Noémi 8.z osztályos tanulónk szavalta Kosztolányi Dezső Akarsz-e játszani című versét. Helyezést nem ért el, de méltón képviselte iskoláját, és az eseményen való megmérettetés különleges élmény volt, hiszen az ország legkiválóbb szavalói találkozhattak, sokat tanulhattak egymástól. Gratulálunk neki a döntőbe jutásért.

Az iskolai szavalóversenyen három kategóriában indulhattak tanulóink, hogy tolmácsolják kiemelkedő alkotóművészeink gondolatait. A kategóriagyőztesek nevei:

5. évfolyam   
 I. Albert Anna Sára  5.a 
II. Végh Alexandra  5.a 
III. Hirt Luca  5.b 

 6. évfolyam 
 I. Lukácsi Anita    6.a 
II. Földvárszki Luca 6.z
III. Csetneki Vilmos 6.b

7-8. évfolyam
 I. Zsirai Rebeka   7.z/a
 II. Ragány Noémi   8.z
III. Móri Flóra 8.z
Különdíj Perei Balázs 7.z/a

Köszönjük a felkészítő tanárok munkáját! Köszönjük a szülőknek a támogató és motiváló háttér biztosítását gyermekeik számára!

Gratulálunk minden indulónak a bátor kiálláshoz! 

Feltöltve: